Verspil jij water?

Wasser

Verspil jij water om je auto schoon te houden?

We vinden het allemaal fijn om achter het stuur te zitten van een glimmende, schone, vlekvrije auto die vrij is van modder en stof. Sterker nog, het laat onszelf erg goed voelen om in een vlekkeloze auto rond te rijden, het geeft een gevoel van trots en prestatie. Maar wat nou als die zucht naar netheid eigenlijk schadelijk is voor het milieu?

Gemiddeld gezien heeft uw auto wel 7500 liter water nodig per jaar om schoon te blijven! Dat is een hoop water voor een normale carwash, en waar dat grijze water naar afdrijft met al zijn verontreinigde stoffen, zoals niet-biologisch afbreekbare wasmiddelen en remstoffen, is slechts een kwestie van zwaartekracht.

Hoe vaak u uw auto wast is geheel aan uzelf, met de milieuomstandigheden in gedachten gehouden (luchtverontreiniging, insecten, pollen, het weer) en het gebied waarin u verkeert. In de zomermaanden zal uw auto waarschijnlijk meer gewassen moeten worden door boomsappen, vogelpoep, “insectenseizoen”, hitte, los zand en langere afstanden naar bijv. het platteland en meer afgelegen gebieden. Soms wordt zelfs een wekelijkse schoonmaakbeurt geadviseerd om uw auto in goede staat te houden. Wanneer uw auto enkele dagen per week in de garage blijft, komt u misschien weg door enkel twee keer per maand te wassen.

In elk geval verzamelen de banden vuil op iedere snelheid wanneer ze over de straat rijden en deze zijn dan ook moeilijk te reinigen. Tegelijkertijd hoopt stof zich op op het dashboard en de stoelen wanneer u uw ramen open heeft en van de frisse wind geniet.

Terug naar de hoeveelheid water – er zijn een paar milieuvriendelijke manieren om uw watergebruik te verminderen wanneer u zelf uw auto wast. Er is een gemakkelijke 3-stappenplan methode die u in staalt stelt om water te besparen en tevens een glimmend object bij je huis te hebben staan. U kunt ook de diensten van een groen carwash bedrijf inschakelen die in staat zijn om afvalwater te recyclen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een hogedruk wasser of een lage volume sproeier en milieuvriendelijke zepen.

Wanneer u geen tijd heeft voor een DIY-schoonmaakbeurt om water te besparen is er vanaf nu nog een andere interessante manier om uw auto te wassen, waarbij uw milieubewuste denken weer in terug zal komen. Waterloos autowassen is een nieuwe manier om uw auto schoon te maken. Door technologisch geavanceerde groene principes te benutten is het een simpel sproei en veeg systeem dat bestaat uit een complexe mix van oppervlakte-actieve stoffen dat het mogelijk maakt om kostbaar water te besparen voor hogere doeleindes – zoals drinken en om in te zetten in de landbouw.

Waterloos auto wassen verminderd de noodzaak van water tot een absoluut minimum en bij WizWash hebben wij de waterconsumptie teruggedrongen tot slechts 48 liters per jaar om een voertuig schoon te maken.

Ecologisch gezien is het volkomen begrijpelijk. Bespaar water, bespaar tijd, bespaar bronnen en behoud een heldere band met uw auto en het milieu, ongeacht waar u bent en hoever u moet rijden. Het is absoluut mogelijk om een vlekkeloze auto te verkrijgen zonder water te gebruiken. Probeer het uzelf en ontdek een nieuwe, milieuvriendelijke manier om uw auto te wassen – u kunt deze service zelfs bestellen terwijl u op uw werk bent waarna u de glimmende auto naar huis rijdt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *